måndag 29 december 2008

One glad morning...

... when this life is over, I'll fly away.

Jag kan bara indirekt påverka de beslut som tas innanför väggarna på Vita Huset. Hehe. Mm. Och trotts den hårda vinden stod de rakryggade framför varandra och konverserade om bara en enda sak. Hehe. Mm.

Tio tusen strålande stolar, likt solen och månen har de aldrig sett dagljuset. Haha, ja. Du ränner mitt i prick med dina kommentarer som vore du min främsta OCH vänstra hand.
"Ta vara på ditt liv och slösa med dina pengar" sade han i samma stund som strömmen gick, tog en fika, larmade av, och sedan återvände hem.
Det regnade ofta in i vardagsrummet under de åren. Gärna framåt småtimmarna då de flesta av våra b-filmer surrade och susade från både Tv och kyl.

"Det skymtas småhörnor i din enkla boning" sade han och lade sig på handfatet. "Du som redan ser insmord ut" skrek jag illvilligt och entonigt till honom som han låg där och viftade på huvudet.

Innan vi hade hittat något att anklaga dem för var de inlåsta bakom lås och bom, som de små kaniner de var. Redan efter den första utröstningen var Billie ute och återigen en fri man. Han gjorde som tidigare var utlovat och tog bilen till loppis. Väl där hade han helt glömt bort sin identitet vilket resulterade i många år som bonddräng hos diverse kallblodiga bönder. Törstig och rödmålad föll han ihop mitt framför ögonen på kungen i farstun och sågs aldrig mer i liknande sammanhang.

Detta var berättelsen om den jag egentligen är.

tisdag 23 december 2008

Jod Gul

Det var innan någonting hade kommt till mig som jag bestämde mig för att tiden var inne. Det var dags. Det var inte alls dags. Ingenting hade ju kommit till mig. Jag trodde ändå att åtminstone något var dags. Så jag satte mig där utan att rätta upp ryggen eller försöka göra det bekvämt för mig. Och som ni märker nu fanns där verkligen inte något på gång. Inget hade kommit. Samtidigt som jag skrev det tänkte jag på att det var precis så det var. Och det resulterade i detta.

God Jul tänkte jag sedan önska er i förväg så att jag inte kommer och gör det för sent eller mitt upp i julfirandet, då är det för sent. Ja, lite för sent är det. Imorgon kommer jag hur som helst att önska vänner och bekanta och möjligtvis okända personer en god jul alldeles för sent. På tok för sent.

Som ni sedan märkte ytterligare en gång hade han inget att skriva. Han skulle ha väntat. Han skulle ha väntat till något kom till honom.

lördag 13 december 2008

Dagen som nyss var här.

Idag, det vill säga igår (fredag), gick jag upp någonstans runt sängen... eh... gick jag upp någon gång runt tolv. Jag brukar veta exakt klockslag på när jag, kall och trött tillslut tvingar mig upp ur sängen men idag, i alla fall nu, är minnet kring detta lite suddigt. Spelar det någon roll, frågar jag och ni mig nu. Och er nu.
Ok. Klockan var om jag får gissa, baserat på tidigare dagar, kanske snarare framåt halv ett. Men när jag tänker efter, vilket är precis vad jag gör hela tiden nu, så börjar jag minnas något om ett klockslag jag måste ha iakttagit efter att jag kommit ut ur duschen. Och om jag inte minns fel, var klockan då inte mer än tio minuter i tolv. Detta innebär att jag förmodligen klev ur sängen redan halv, eller möjligtvis tjugo minuter i tolv. Vilket måste betyda, inser jag nu, att klockan kanske snarare var fem i eller till och med fem över tolv då jag steg ur duschen. Dessutom fanns det inga möjligheter för mig att se något klockslag i själva badrummet utan jag måste ha tittat på klockan tidigast någonstans utanför badrummet, alltså efter hela efter-dusch-processen med torkning av kropp osv.
Hur som helst. Det som jag sedan skulle påbörja efter "efter-dusch-processen", som för övrigt inte är en korrekt benämning på något sätt, var att jag tänkte göra frukost. Och om jag försöker minnas vad klockan var vid detta tillfälle blir det genast suddigt igen. Men utifrån vad jag nu tror klockan kan ha varit efter duschgrejen, jag kallar det "duschgrejen" så länge, så måste den ha varit någonstans runt kvart över tolv. Ok. Ja.
Jo. Det jag ville komma till. Kan klockslaget, alltså "kvart över tolv", ha någonting att göra med att jag just denna dag (12:e december) bestämde mig för att för första gången på otroligt länge, äta knäckebröd till frukost?

Svar eller eventuella frågor mottags ej. Kommentarer gällande mejeriprodukter, sängkläder eller fiskeutrustning förväntas däremot.

Ha en trevlig tid.
Hej!

Too


Finns inget mer skrämmande än dålig smak och inskränkthet. (Texten har ingenting att göra med bilden ovan, de skall helt tolkas separat och inte förknippas med varandra.)

Eftersom jag själv faktiskt är med i bilden finns det såklart ingen anledning att, som jag precis tog upp, förknippa bilden med påståendet under.

Tog jag i för hårt nu, blev det för mycket? Vet du vad? Det kvittar. Det spelar ingen roll.
Vi ses!
Bye.