tisdag 30 september 2008

Ahaaa

"Enligt en ny forskning utförd på Biodynamiska forskningsinstitutet i Järna ”luras” vi ibland av våra smaklökar. I forskningen ingick bland annat tester på olika grönsaker och det visade sig att just familjen gurkväxter och främst gurka lurar våra smaklökar. Hela 95 procent av de testade som påstod sig eller trodde sig tycka om, i detta fall gurka hade inte de rätta anlagen för att kunna tycka om smaken. Endast 5 procent tyckte alltså "egentligen" om smaken. Fenomenet kallas av forskarna för ITS (Illusional Taste bud Stimulation). Vilket betyder att smaklökarna framställer en illusion hos personen i fråga. Forskningen pekar tydligt på att de människor som tror sig tycka om gurka och andra gurkväxter, i själva verket lider av ett syndrom som ”lurar” smaklökarna och framställer en inbillad, god smak."

Vad det handlar om...

"Två anonyma personer ur mängden dansar i slow motion uppe på scenen till den ordlösa refrängen i ett mästerverk från en av vår tids ännu inte största musikgenier. När refrängen går över till ett långt utdraget stick, som får vem som helst att fälla en tår av lycka och samtidigt längta efter upplösningen, faller de båda ner på knä och sträcker ut armarna i hopp om att kunna stanna tiden. Så bryter det stegrande sticket ut i en ordrik sista refräng som sägs kunna rädda mänskligheten, om än bara i fantasin, och de anonyma personerna vet plötsligt allt de någonsin velat veta."

måndag 29 september 2008

Dags

Nuså... ja, då var det snart dags. Imorgon skulle jag tro att det blir av. Håll utkik, det kommer bl. a. länkas.

Så, idag har man jobbat hela eftermiddagen och därmed tjänat pengar för det jobbet man gjorde under de timmarna man arbetade på jobbet. Det hela hänger alltså ihop. Jobbar man ett antal timmar får man betalt utifrån mängden timmar. Fascinerande, javisst. Men inte särskilt stimulerande trotts allt.

Jag har i själva verket ingen aning om vad de gör på andra sidan stan' såhär dags, det är för mig ett enda stort mysterium. Visst kan jag gissa, men vågar jag det? Tar jag en för stor risk om jag helt plötsligt sitter och bollar idéer med mig själv, idéer och tankar om andra människors sysselsättningar framåt natten. Tids nog får jag säkerligen ett svar, vare sig det kommer från en gammal man eller ett litet husfot. "Den dagen var då kommen redan nu" tog han i, tog han ur. Han tog av sig sin kavaj, lät frisyren spela banjo.

Ok, godnatt!

torsdag 25 september 2008

Vänta lite bara...

.





- Ska vi köra sanning och konsekvens?
¤ Du menar sanning eller konsekvens?
- Nej, jag tycker vi kör båda!




.

Todus Minketer

Då kör vi.
Jaha ok. Nu börjar jag alltså bara sådär igen. Inga ursäkter. Inga bortförklaringar. Inga erkännanden. Ingenting.

- Jo jag tänkte, kan du skicka den som fil?
¤ Skicka som fil? Vadå "skicka den som fil"?

En oerhört fantastisk video på youtube som min bror bara sådär skickade mig en länk till. Inga ursäkter, inga förklaringar. Ingenting. http://www.youtube.com/experiencewii

- Annars då? Jobbar du kvar på...
¤ Ehm, du fattar inte riktigt vad jag just tog upp, va?
- Nej, eller... skicka som fil... jag menade bara vad jag sa. Som en fil!
¤ Nej, du fattar uppenbarligen inte.

Hejdå och sov så sent.
God Natt!

måndag 1 september 2008

Ohooo...

Klockan är 23:42, det är ju inte "mitt i natten".